Turkey Fenerbahçe SK

more Fenerbahçe SK football formations

0 comments / September 6, 2011

Fenerbahçe SK players:

  • Volkan
  • Yobo
  • Serdar Kesimal
  • Reto Ziegler
  • Gökhan Gönül
  • Emre Belözoglu
  • Cristian
  • Stoch
  • Mehmet Topuz
  • Alex
  • Bienvenu

Rebuild this formation

Build your own Fenerbahçe SK formation.

direct link:

twitter and facebook link:

img code — copy and paste this to your forum:

use this link to create a Fenerbahçe SK formation:

About this formation

Fenerbahçe, sezon öncesi hazırlıklarını Şampiyonlar Ligi’ne katılacağını planlayarak yaptı. Lig biter bitmez Emenike, Orhan Şam, Serdar Kesimal ve Sezer Öztürk gibi Spor Toto Süper Lig’in önemli oyuncularını kadrosuna dahil eden Sarı-Lacivertliler, Güiza ve Bilica’yı yollayarak orta sahanın merkezine önemli bir yabancı transfer yaparak transferi kapatmayı planlıyordu. Ancak yaşanan şike soruşturması ve son olarak da Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılmayacağı kararının alınması planları tamamen değiştirdi.
Öncelikli olarak Emenike, S. Moskova’ya satıldı. Daha sonra Güiza Getafe’ye gönderildi. Ardından sırasıyla Lugano Paris Saint Germain’e, Andre Santos Arsenal’e ve Niang Al-Sadd’a satıldı. Savunmaya geçtiğimiz sezon takımda yer alan Yobo tekrardan kazandırıldı. Andre Santos’un yerine Juventus’tan İsviçre Milli Takımı’nın sol beki Ziegler kiralık olarak alındı ve son olarak geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Fenerbahçe’ye zor anlar yaşatan 23 yaşındaki Kamerunlu hücum oyuncusu Bienvenu 4 milyon Euro’ya kadroya dahil edildi.
Kadronun güç kaybettiği aşikar. Özellikle Lugano ve Niang takımın iki önemli kilit oyuncusuydu. Ancak Avrupa Kupaları’nda mücadele etmeyecek, henüz önünün göremeyen ve ciddi bir kriz içersinde olan Fenerbahçe Kulübü’nün yöneticilerinin futbol takımının mümkün olduğunca az hasarla bugüne getirdiklerini düşünüyorum. Son derece geniş bir yerli oyuncu rotasyonu bulunan Fenerbahçe Bienvenu ve Ziegler gibi iki kaliteli oyuncuyu Andre Santos ve Niang’ın yerine transfer etti. Ayrıca Lugano’nun gidişinden sonra Bilica’yı da göndermeyen Sarı-Lacivertliler 8 yabancıyla sezona başlayacaklar.
Yukarıdaki şemadaki oyuncular dışında Dia, Selçuk, Orhan Şam, Bekir, Caner, Sezer, Özer ve Semih, Aykut Hoca’nın elindeki öncelikli alternatifler olacak. Ayrıca sakatlıktan dönen Uğur Boral, takımda kalan Bilica, genç oyuncular Gökay, Mert ve Berk kadro derinliğinde takıma katkı sağlamaya hazır olan diğer oyuncular. Ancak saha içinde Lugano gibi savaşçı, lider ve hamleli bir stoperin yerini de tam anlamıyla dolduramayan Sarı-Lacivertlilerin yine de Türkiye Ligi için son derece geniş ve derinliği olan bir kadroya sahip olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Niang gibi kariyerinde yıllardan beri 15 golün altına düşmemiş tecrübeli bir golcünün eksikliği de mutlaka hissedilecektir.
Sonuç olarak kaybettiği önemli oyunculara rağmen oturmuş takımını koruyan Fenerbahçe’nin en büyük dezavantajı camianın içinde bulunduğu psikolojik bunalım. Ancak önemli kayıplarına rağmen doğru hamleler yapan Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında olmayan bir takım için yeterli kadro kalitesine ve derinliğine sahip olduğunu düşünüyorum.
Sevgi ve Saygılarımla
Emre Utkucan

Comments

There are no comments yet. Click here to add your comment.