Fenerbahçe SK Formation 2016
Fenerbahçe SK Logo

Fenerbahçe SK Football Formation

Creation DateSeptember 5, 2016 UsernameStarsailor1907

Lineup (4-1-3-2)

Volkan Demirel · Skrtel · Kjaer · Van der Wiel · Hasan Ali · Topal · Salih · Lens · Stoch · Sow · RVP

Volkan Demirel, mecbur kalmadıkça degaj yapmadan topu önündeki adamlara eli ile atarak oyunu başlatacak. Fernandao oyunda ise degaj yapabilir.

Kjaer ve Skrtel, bekler ileri çiktığında boşalan alanı kapatacak. İkisi de rakibi önden alacak. İlk topa rakipten önce müdahale edecek şekilde rakibi önden alacak. Duran toplarda ileri çıkacak. Biri ileri çıktığında yerine Topal geçecek.

Van der Wiel ve Hasan Ali ofansif bekler. Dönüşümlü çıkacaklar. Çizgiye yakın oynayacaklar, önlerindeki kanatların içeri katetmelerini sağlayacaklar.

Topal çakılı ön libero. Göbeği kapatıp yerini kaybetmeyecek. Kontra yedirmeyecek. Topu ayağında tutmayacak, top sürmeyecek. Topu en kısa zamanda Salih'e aktaracak.

Salih serbest oynayacak. Topu en kısa sürede kanatlara veya Sow'a atacak. Topu ayağında turmayacak. Ceza sahasına yakın yerlerde riski hareket (ara pas, çalım, şut) deneyebilir, diğer zamanlarda bunu yaparsa döveceksin. Topsuz oyunda adam kovalamayacak, Sow ve RVP ile rakibin ortadan oyun kurmasını engelleyecek, kanatlara sıkışmaasını sağlayacak şekilde alan daraltacak.

Stoch ve Lens tamamen ofansif oynayacak. İçeri kat edip kısa pas ile Sow ve RVP'yi pozisyona sokacak. Geriye yaardım asla etmeyecek. Defansif olarak tek görevi orta çizgiye kadar kanatlarını kapatmak olacak. Böylece rakip beklerin oyuna çıkmasını zorlaştıracak.

Sow, gezgin forvet olarak oynayacak. Kanatlara açılarak, stoperlerden birini kanatlara çekecek, boşalttığı alanlara da Stoch ve Lens girecek. Salih ve RVP ile rakibin ortadan oyun kurmasını engelleyecek şekilde agresif olmayan bir şekilde alan savunması yapacaklar.

RVP, takımın son vuruşu en etkili oyuncusu olarak yorulmamasını sağlayacak şekilde kanatlara açılmadan ve geriye gelmeden rakibin ceza sahasına yakın oynayacak. Sow ve salih ile rakibin ortadan oyun kurmasını engelleyecek şekilde agresif olmayan bir şekilde alan savunması yapacaklar.

-------------

Fabiano